Suvi Niemi

Psykologi, PsM, psykodynaaminen psykoterapeutti


suvi.niemi@terapiatilakoto.fi

 

  • Asiakaspaikkani psykoterapiaan ovat toistaiseksi täynnä
  • Pitkä yksilöpsykoterapia (ei HUS-terapioita)
  • Videovälitteinen psykoterapia
  • Kela-pätevyys (yli 16-vuotiaat ja aikuiset)
  • Työskentelen Terapiatila Kodossa keskiviikkoisin ja perjantaisin, muut päivät työskentelen Westendissä osoitteessa Westendintie 16, 02160 Espoo

Minusta:

Psykoterapeuttina olen ystävällinen, rauhallinen, tarvittaessa aktiivinen ja kyselevä, tai vain kuuntelen hiljaa. Teen luonnollisesti myös tulkintoja kertomastasi. Tapaamisillamme annan aikani ja ammattitaitoni käyttöösi, olen tukenasi. Tavoitteenani on aito kohtaaminen sekä ammatillinen työskentely turvallisessa ilmapiirissä asiakkaan yksilölliset tarpeet huomioiden.

Tarjoan pitkäkestoista terapiaa. Pitkäkestoinen psykoterapia voi olla sinulle soveltuva hoitomuoto, jos olet kärsinyt psyykkistä pulmista pitkään eikä esimerkiksi lyhytpsykoterapeuttista työskentelyä voida nähdä riittävänä hoitomuotona. Lisäksi pitkä psykoterapia soveltuu toki myös silloin, jos olet kiinnostunut lisäämään itsetuntemustasi syvällisemmin.

Psykoanalyyttinen psykoterapia on tutkivaa ja ymmärtämään pyrkivää. Työskentely perustuu näkemykseen, että kaikki toimintamme ei ole tietoista. Yhdessä työskennellen tutkitaan kuinka tiedostamattomat, usein varhaiset kokemukset ja tunteet, ovat vaikuttaneet asiakkaan ajatteluun, käytökseen ja ihmissuhteisiin. Tietoiseen voi vaikuttaa ja sitä voi muuttaa, tiedostamatonta ei. Käynneillä käsitellään luonnollisesti myös akuutteja ja ajankohtaisia asioita. Psykoterapiakäynnillä lähdetään liikkeelle siitä, mitä asiakkaan mielessä kulloinkin liikkuu. Terapia on oppimisprosessi, jossa vähitellen opitaan puhumaan itsestä, tunteista ja ajatuksista ja saadaan kokemus kuulluksi ja nähdyksi -ymmärretyksi -tulemisesta. Vähitellen itsetuntemuksen lisääntyessä myös psyykkinen oireilu usein helpottuu.

Psykoterapiassa tavoitellaan jonkinlaista sisäistä muutosta. Paljon on myös siitä kiinni, minkälaiseen muutokseen Sinä olet valmis.

Työkokemus:


Yksityisenä ammatinharjoittajana (psykologi, psykoterapeutti) vuodesta 2020

Psykologina aikuispsykiatriassa psykiatrian poliklinikoilla 2016-2020

Psykologina kipupoliklinikalla 2016

Psykologina kuntouksessa kroonisesta kivusta kärsivien potilaiden parissa 2012-2016

Koulutus:

Aikuisten psykoanalyyttinen yksilöpsykoterapeutti, Helsingin Yliopisto/ Therapeia-säätiö, 2015-2019

Psykologi, Yhteiskuntatieteiden maisteri, Jyväskylän yliopisto, 2008 -2011

Kauppatieteiden maisteri, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, 1999-2004